Plánování cyklovýletů

13.02.2015 18:00

Zdar borci,

tak, jako každým začátkem roku, svolávám velkou cyklistickou poradu do Pohostinství v sokolovně za účelem naplánování tras cyklovýletů pro nadcházející sezónu roku 2015.
Protože štěstí jak známo, přeje připraveným, dovoluji si podotknout, že se jedná o jedenadvacátou cyklosezónu a je tedy potřeba věnovat její přípravě náležitou péči. Věřím tedy, že vše náležitě dopředu rozmyslíte a v p átek 13.února se nám podaří z vašich návrhů sestavit opět patřičně interesantní plán výletování.

A jako návnadu přikládám shrnutí loňského, jubilejního ročníku (viz. níže):


Na setkání v 18:00 hod. se těší
Martin
P.S. mail přeposílejte dalším cyklistům....

Zpráva o činnosti cykloturistického oddílu v roce 2014

 Rok 2014 byl v mnoha směrech výjimečný – a to už od samého začátku. Vlivem nezvykle teplé zimy se nám, cyklistům nedařila uskutečnit zimní běžkařská příprava. Dokonce i tradiční Přechod Krkonoš jsme poprvé za celou dobu konání absolvovali zcela bez lyží, pěšky.  Během února jsme sestavily třináctidílný plán cyklovýletů. A protože cyklosezóna roku 2014 je jubilejním dvacátým ročníkem, vybrali jsme do rozpisu tras to nejlepší z minulých devatenácti let. Jako zcela nové byly naplánovány pouze dva výjezdy: dvoudenní Jizerky spojené s otestováním tras singltreku a přespáním v Libverdě a dále podzimní okruh po osadách a kopanicích v okolí Semil a Železného Brodu. Po velmi pozitivních ohlasech z minulého roku jsme také naplánovali vložené, nebodované čtyřdenní cykloputování z Prahy proti proudu Labe malebným Poděbradskem na Kunětickou horu a Hradeckem zpět na Malou Skálu.

První z výletů jsme odstartovali v sobotu 19.dubna a na jeho startu se sešlo rekordních 46 cyklistů a jeden koloběžkář.  V přibližně dvoutýdenních odstupech jsme se poté setkávali při dalších naplánovaných cyklovýletech. A co se letos nejvíce líbilo? Byla to trasa „Českodubská vrchovina“ s posezením a občerstvením, ba přímo hody u Hajných na Vápně. Dále pak trasy věhlasného singltreku na úbočí Jizerských hor. Nezapomenutelná zůstane zajisté také návštěva s tanečkem na Kunětické hoře a překrásný pohled po okolní krajině z rozhledny Císařský kámen při výletu „Císařská“. V této sezóně se nám nepodařila uskutečnit cyklovýprava „Hořické trubičky“, protože nás ČD odmítli pustit do vlaku s koly i přesto, že měl spoj deklarovanou přepravu kol.

Vyhlášení konečného pořadí dvacátého ročníku cyklovýletování – v letošním roce uspořádanému zároveň na počest 120-tého výročí založení T.J. Malá Skála – se odehrálo v půli října tradičně v Pohostinství Sokolovna. Po závěrečném započítání kilometráže jsme opět rozdali medaile pro kategorie žen a mužů. Čerstvým držitelem putovního poháru se s celkovým nájezdem 901 km stal Tomáš Drobník. Jeho vítězství je výjimečné tím, že celých 901 km ujel nikoliv na kole, ale na koloběžce.  Uspokojivá je zároveň skutečnost, že se nám opět povedlo k cyklovýletování přilákat více zájemců, neboť oproti loňskému roku stoupl celkový počet cyklistů o deset účastníků na konečných 55. A to je dobrý příslib do příštích dvaceti let činnosti našeho cykloturistického oddílu.

Za cykloturistický oddíl

Martin Hořák

Zpět

Kontakt

TJ SOKOL Malá Skála
Malá Skála 100
468 31 Malá Skála

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode